1. Anasayfa
  2. Sağlık

Kulak Çınlama Sebepleri Nelerdir?

Kulak Çınlama Sebepleri Nelerdir?
0

Kulak Çınlaması ve Sebepleri

Kulak Çınlama Sebepleri Nelerdir?” Gençleri ve yaşlıları benzer şekilde etkileyen kulak çınlaması yaygın bir sorundur. Bazı durumlarda tedavi mümkün olabilirken bazılarında etkiler kalıcıdır. Kulaklarda çınlamanın en yaygın nedenlerinden bazıları yaş ve tıkanma veya tıkanıklığı içerir, ancak bazı ilaçlar da kulaklarda çınlamanın gelişmesiyle ilişkilendirilmiştir. Kulakları çınlayanlar, durumu kan basıncında büyük artışlar veya düşüşler , alerjik reaksiyon ve hatta bazı tümör türleri gibi belirli sağlık sorunlarına da bağlayabilir .

Çoğu durumda, bir bireyin kulakları çınladığında yaş suçlanabilir. Kulaklarda çınlama, en yaygın olarak presbiakuz olarak bilinir ve en sık altmış yaşından sonra ortaya çıkar. Yaşlanmayla ilişkili kulaklarda çınlamanın etkilerini tersine çevirmek çok zor olsa da, semptomları erken tanıyıp tedavi etmek biraz rahatlama sağlayabilir.

Bazı durumlarda kulaklarda çınlama sağlık sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.

Hastanın kulakları çınladığında, bir tıkanıklık veya tıkanma olabilir. Çoğu durumda, dış kulak kanalındaki bir tıkanıklık, tinnitus gelişiminden genellikle sorumludur. Küçük bir yabancı cisim, zaman zaman tıkanıklığın sorumlusu olabilirken, daha çok kulak kiri birikmesinden kaynaklanır. Kulakta yüksek miktarda kulak kiri oluşmaya başladığında, normal banyo ile yıkanmayacak kadar sertleşir ve bir tıkanıklık gelişir.

Kulakları çınlayanlar tipik olarak mevcut ilaçlarını değerlendirmeleri için teşvik edilir, çünkü bazı durumlarda bunlar kulak çınlamasından sorumlu olabilir. Diüretikler, antibiyotikler ve diğer benzer tedaviler gibi reçeteli ilaçlar sıklıkla kulak çınlamasına neden olabilirken, bazı durumlarda aspirin kadar hafif ilaçlar suçlanacaktır. Kulaklarda çınlama yaşayan ve bunun belirli ilaçlarla bağlantılı olabileceğine inanan kişiler, doktorları veya eczacıları ile konuşmayı düşünebilirler. Bazı durumlarda, dozajın azaltılması önerilebilir. Diğer zamanlarda, ilacı tamamen bırakmak ve yeni bir ürüne geçmek en iyi seçimdir.

Bazı durumlarda, sağlık sorunları kulak çınlamasının nedeni olabilir. Kulaklar çınladığında alerjiler, aşırı yüksek veya düşük kan basıncı ve hatta bazı tümör türleri suçlanabilir. Bu durumlarda, orijinal durum tedavi edildikten sonra, tinnitus semptomları tipik olarak kaybolur.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.