1. Anasayfa
  2. Sağlık

Çocuğunuzun Alerjisi Olduğunun 5 İşareti

Çocuğunuzun Alerjisi Olduğunun 5 İşareti
0

Alerji Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir

Kaşıntılı gözler, çocuğunuzun alerjiden muzdarip olduğunun bir işareti olabilir.

Bahar geldi ve küçük çocuğunuzun hapşırıklarının, oyunda arkadaşlarına katıldığında yayılıp yayılmayacağını merak ediyorsunuz. Ya da sonbahardır ve çocuğunuzun öğretmeni, çocuğunuzun semptomları için evde birkaç hastalık günü önerir.

Kış yada yaz … hiç fark etmiyor: Alerji her an ortaya çıkabilir. Çocuğunuz ortalamadan daha sık hastalanırsa, belki alerjisi olup olmadığını sormanın zamanı gelmiştir.

Dünya Alerji Tablosu

Dünya genelinde yaşayanların 2018 yılında Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) anketinden elde edilen istatistiklere göre (mevcut en son veriler):

  • Çocukların 7.1 milyonu (% 9.5) saman nezlesi
  • 8.6 milyon (% 11.5) solunum yolu alerjisi
  • 3.4 milyon (% 4.6) gıda alerjisi
  • 9,4 milyon (% 12,6) cilt alerjisi

Yüzdelerden, alerjilerin kuraldan ziyade hala istisna olduğunu görebilirsiniz. Ancak sinir bozucudan hayati tehlikeye kadar değişen alerji , bunlardan muzdarip olanların hayatına kesinlikle hükmeder.

Alerjinin yaygın belirtileri hakkında bilmeniz gerekenler.

1. Burun akıntısı ve kaşıntılı gözler

Soğuk algınlığının ilk veya iki gününde burunlar temizlenebilir, ancak mukoza kısa sürede sarımsı veya yeşilimsi bir renk alır.Çocuğunuzun bir hafta veya daha uzun süredir burun akıntısı varsa ve mukoza temiz kalırsa, bu alerjik reaksiyonun güçlü bir işaretidir.

Çocuğunuzu ısrarla gözlerini kaşınıyor, hatta küçük yumruklarını kızarık yuvalara sıkıştırıyor musunuz? Soğuk algınlığı ve ateş, gözleri kırmızı veya akıcı hale getirebilir, ancak kaşıntılı gözler genellikle alerji anlamına gelir.

2. Ateş veya boğaz ağrısı

Alerjiler asla ateşe veya boğaz ağrısına / atlığa neden olmaz. Ancak alerji çocuğunuzu hastalanmaya daha yatkın hale getirebilir çünkü akan burun boşlukları bakteri ve virüslere ev sahipliği yapar. Çocuk doktorunuz gribi tedavi edebilir ve gerçek hastalığın semptomlarıyla maskelenen altta yatan nedeni gözden kaçırabilir. Çocuk doktorunuza, hastalıklardan önce uzun süreli temiz nezle veya kaşıntılı gözlerin geldiğini söyleyin.

3. Aile ve arkadaşlar

Alerjiler sıklıkla ailelerde görülür. Kardeşler veya ebeveynler alerjiden muzdarip olduğunda, durumu teşhis ve tedavi etmede ekstra özen gösterilmelidir. Tersine, bir çocuğun burnu akması veya öksürüğü arkadaşlarına ve ailesine sıçradığında, muhtemelen soğuk algınlığı veya gripten muzdariptir. Alerjiler bulaşıcı değildir.

4. Öksürük veya hırıltılı solunum

Umarım öksürük veya hırıltı soğuk algınlığı anlamına gelir, ancak alerji ve astım arasında bir ilişki vardır.Çocuğunuzun alerjik semptomları öksürmeye veya hırıltıya dönüştüyse, çocuk doktorunuzla görüşmenin tam zamanıdır.

Alerjileri hastalıklardan ayıran tıbbi semptomları aramaya ek olarak, çocuk doktorunuz muhtemelen bir yama testi isteyecektir. Bu, çocuğunuzun cildine bitki polenleri gibi az miktarda farklı alerjen içeren bir ızgara yapıştırmaktan ibarettir . Bir süre sonra yama kaldırılır. Derideki kırmızı lekeler, yama ızgarasının o çeyreğindeki maddeye karşı bir alerjiyi gösterir.

Alerjiler ve astım, tedavi ve kontrol gerektiren kronik durumlardır, bu nedenle şüphelerinizi çocuk doktorunuzla paylaştığınızdan emin olun. Ebeveyn olarak gözlemleriniz, çocuğunuzun doktoruna test edilecek potansiyel alerjen gruplarını seçerken en iyi yardımı sağlar ve en iyi tedavi yöntemine karar vermenize yardımcı olur.

5. Yiyecek veya temas alerjileri

Sık görülen karın akıntısı, ciltte kızarıklık veya kızarıklık, temas veya gıda alerjisine işaret edebilir . Bunlara neyin sebep olduğunu bulmak çok zor olabilir.

Sırf çocuğunuz daha önce problemsiz bir şey yedi ya da bir şey giydiği için, alerjik reaksiyonun tetikleyicisi olarak bunu göz ardı edemezsiniz. Alerjiler “duyarlılık” gerektirir. Sadece bir veya daha fazla maruziyet, vücudun alerjeni tehlikeli bir interloper olarak teşhis etmesine ve bir sonraki alerjenle karşılaşıldığında bağışıklık sistemini savaşmaya hazırlamasına neden olduktan sonra ortaya çıkarlar.

Çocuğunuzun alerjik reaksiyon gösterdiğini düşünüyorsanız, diyetini basitleştirin veya cildiyle temas eden şeylerin (sabun, kumaş, takı vb.) Sayısını azaltın. Yavaşça farklı şeyleri çocuğunuzun hayatına yeniden sokun ve tepkinin tekrar edip etmediğini görmek için izleyin. Reaksiyona bir tüketici ürününün neden olduğundan şüpheleniyorsanız, çevrimiçi bir güvenlik bilgi formunda ürünle ilgili ” gizli bilgileri ” bulmaya çalışabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.