1. Anasayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Öğrenciler için Farklı Öğrenme Kaynakları Nelerdir?

Öğrenciler için Farklı Öğrenme Kaynakları Nelerdir?
0

Farklı öğrenme kaynakları nelerdir

Okul öncesi eğitimden lisansüstü okula kadar öğrenciler için neredeyse sınırsız bir öğrenme kaynağı vardır. Bu kaynaklar çeşitli biçimlerde gelir ve hepsi tek bir amaca hizmet eder – öğrenciler için öğrenim sonuçlarını geliştirmek. Çok çeşitli konular için kaynaklar yayıncılar, bağımsız web siteleri, eğitim girişimleri ve üniversiteler aracılığıyla çevrimiçi olarak bulunabilir. Bazı kaynaklar tamamlayıcı niteliktedir ve belirli bir çalışma alanına genel bir tamamlayıcı görevi görür, diğerleri ise gelişimsel olacak şekilde tasarlanmıştır ve mücadele eden öğrencilerin ihtiyaçlarını ele alır.

  • Öğrenme kaynakları genellikle ders kitapları gibi geleneksel materyaller ve teknoloji arasında bir dengedir.

Öğretmenler ve profesörler, öğrenme kaynakları konusunda önde gelen uzmanlardır. Eğitimciler, öğrenme kaynaklarını aramak için oldukça fazla zaman harcarlar ve eğitim yayıncıları ve yazılım geliştiricileri tarafından yaklaşılabilecek bir konumdadırlar. Eğitimciler tanınmış üniversitelerden açık kaynak materyalleri kullanabilir veya bağımsız yayıncılardan öğrencilerine öğrenme kaynakları sunabilirler. Öğretmenler aslında kendi başlarına bir tür öğrenme kaynağı olarak düşünülebilir.

Tüm eğitim düzeyleri için çeşitli öğrenme kaynakları varken, ilkokul çocukluk dönemi öğrenme kaynakları muhtemelen en yaygın olanıdır. Bunun nedeni kısmen ilkokul öğrenicilerine tanıtılacak çok fazla yeni materyal olması, aynı zamanda ilkokul yaş grubunun çok etkilenebilir olmasıdır. Çok çeşitli web siteleri, yazılımlar ve mobil uygulamalar çocukları hedeflemektedir ve matematik, okuma, fen ve yazmada öğrenme kaynakları olarak hizmet etmektedir. Bu ürünlerin çoğu dünyanın her yerindeki sınıflarda kullanılmaktadır; öğrenciler için teknoloji tabanlı öğrenme kaynaklarının yüksek talep gördüğünün kanıtı.

  • Yardıma ihtiyacı olan öğrenciler, kendilerine sunulan çok sayıda öğrenme kaynağına sahiptir.

Lise ve kolejdeki öğrenciler için öğrenme kaynakları genellikle bir teknoloji dengesi ve geleneksel ders kitaplarından oluşur. Örneğin, belirli bir konu için yardımcı bir kaynak olarak hizmet veren çok sayıda web sitesi ve bilgisayar uygulaması olabilirken, bir öğretmen veya başka bir öğrenci, belirli bir alanla ilgili bir kaynak olarak bir referans kitabı, biyografi veya edebi çalışma önerebilir. Ders çalışma bazen, bir sınıfın daha küçük bir bölümü, bir konu hakkında daha fazla çalışmak isteyebilir ve ek bilgi edinmek için öğrenme kaynakları arayabilir.

  • Kütüphane, öğrenciler için birçok öğrenme kaynağı sağlar.

Tamamlayıcı bir kaynak olarak hareket etmenin yanı sıra, birçok öğrenme kaynağı materyali güçlendirmek veya sadece zor durumdaki öğrencilere ek yardım sağlamak için tasarlanmıştır. Engelli öğrenciler için sağırlık veya körlük gibi fiziksel engellerden disleksi ve otizm gibi öğrenme güçlüklerine kadar değişen öğrenme kaynakları da vardır . Türkiye Engellilik Yasası, Türkiye’deki engelli öğrenciler için eğitim kaynakları için gereksinimleri sağlar.

  • Eğitim yazılımı, öğrenciler için eğlenceli bir öğrenme kaynağı olabilir.

Öğrenciler için öğrenme kaynaklarını keşfetmek zor değil. Kütüphaneler, öğretmenler ve diğer eğitimciler, yüksek öğrenim kurumları ve İnternet, hemen hemen her çalışma ve eğitim gelişim alanında ek öğrenme kaynakları için mükemmel kaynaklardır.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.