1. Anasayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Tork Ne Anlama Geliyor?

Tork Ne Anlama Geliyor?
0

Arabada tork ne anlama gelir?

Tork Ne Anlama Geliyor?” Beygir gücü, bir motorun toplam güç çıkışıdır, tork ise motorun “dönme / torklama yeteneğini” ölçer. Pratik olarak tork, arabanızın ne kadar hızlı hızlanacağının daha iyi bir ölçümü iken, beygir gücü (ağırlığa göre) arabanızın azami hızının daha iyi bir ölçüsüdür.

Yüksek tork ne işe yarar?

Beygir gücü, arabanızın daha hızlı gidebileceği anlamına gelir ve tork…? Tork, basitçe, bir aracın iş yapma yeteneğidir – özellikle krank mili tarafından uygulanan bükme kuvveti. Bir motoru ne kadar hızlı çevirebileceğiniz konusunda genellikle bir sınır olduğundan, daha yüksek torka sahip olmak daha düşük devirlerde daha fazla beygir gücü sağlar. 18 Nisan 2016

Daha fazla tork, daha hızlı hızlanma anlamına mı geliyor?

Daha yüksek güce sahip bir otomobil, motor daha hızlı bir oranda daha fazla iş (tork) verebileceğinden, daha yüksek hızlara ulaşabilir ve bunları daha kolay koruyabilir. İki arabanın ne kadar hızlı hızlanabileceğini karşılaştırmak isterseniz, çoğu insan güç / ağırlık oranlarını kullanır. Daha hızlı hızlanma istiyorsanız, daha fazla torka ihtiyacınız olacak.

Beygir gücü ve tork arasındaki fark nedir?

Motor beygir gücü bir dinamometre kullanılarak ölçülür. Beygir gücü torktan belirlenir çünkü torkun ölçülmesi daha kolaydır. Tork, özellikle harekete neden olabilecek veya olmayabilecek bir dönme kuvveti olarak tanımlanır. Hareket ettiği kolun uzunluğu ile çarpılan kuvvet miktarı olarak ölçülür.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.