1. Anasayfa
  2. Webmaster

Adobe Xd Nedir?

Adobe Xd Nedir?
Adobe Xd Nedir?
0

Adobe Xd Nedir?

Windows ve Mac için kullanılabilen Adobe Experience Design, bir prototip oluşturma, kullanıcı arabirimi ve kullanıcı deneyimi tasarım aracıdır. Sadeliği ve ücretsiz sürümü, onu her seviyeden tasarımcı için uygun hale getirir.

Ana özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • Prototipler
  • Duyarlı Tasarım
  • Vektör Tasarımı
  • Oynatma ızgarası
  • İşbirliği
  • Diğer Yazılımlarla Entegrasyon
  • Ses Tasarımı

Adobe XD Nasıl Çalışır?

Adobe XD yazılımı, UI ve UX tasarımı için sayfalar ve çalışma yüzeyleri arasında etkileşimler oluşturmak üzere prototip oluşturmayı kullanır. Bu, Adobe XD\’yi harika bir şablon oluşturma ve çerçeveleme aracı yapar. Ayrıca yorum bırakmanıza, demo videolar oluşturmanıza ve çalışmalarınızı müşteriler ve proje ortaklarıyla paylaşmanıza olanak tanır.

Kullanım Kolaylığı

Adobe XD basit ve kullanımı kolay bir programdır. Arayüzü diğer Adobe yazılımlarından farklıdır ancak aynı araçları ve benzer kısayolları paylaşır. Daha önce hiç Adobe uygulaması kullanmamış, ancak UI ve/veya UX tasarımının temellerini biliyor olsanız bile, Adobe XD\’yi kullanmayı öğrenmek kolay görünüyor. Önceki UI tasarım deneyimi tercih edilir, ancak XD bunu öğrenmek için iyi bir yerdir.

Adobe XD Özellikleri

Adobe XD, işbirliği ve birlikte çalışma yoluyla mizanpajlar oluşturmak için güçlü bir araçtır. İşte en iyi özellikleri.

Prototip oluşturma

Bu özellik, her Adobe Experience tasarımcısının güvenmesi gereken etkileşim tasarımının özüdür. XD\’de prototip oluşturma, panolarınızı bağlamanın ve bu nesneler arasında farklı etkileşimler oluşturmanın bir yoludur.

Bu etkileşimleri başlatmak için fare, klavye, oyun kumandası, dokunma hareketleri ve hatta sesli komutlar kullanabilirsiniz. Bunlar genellikle bir sayfadan veya nesneden diğerine geçmeyi, nesneleri canlandırmayı ve ses dosyalarını oynatmayı içerir. Adobe XD ayrıca bir açılır menü ve kullanıcı arabirimi için önemli olan diğer birçok animasyonlu nesne oluşturabilir.

Duyarlı tasarım

Birkaç tıklamayla panoları düzenleyebilir, oluşturabilir ve silebilirsiniz. Duyarlı tasarımı ve birçok şablonu, onu Adobe uygulamaları oluşturmak için harika bir araç haline getirir. Bahsetmiyorum bile, web sitenizin kullanıcıları için duyarlı tasarım seçenekleri belirleyebilirsiniz. Özellikle projenin masaüstü versiyonu değiştirilerek aynı değişiklikler mobil versiyonuna da otomatik olarak uygulanabilmektedir.

Vektör tasarımı

Adobe Illustrator gibi, Deneyim Tasarımı da öncelikle vektör grafiklerine dayalıdır. Vektörlerin şeklini değiştirmek kalitelerini etkilemediğinden, bu, duyarlı tasarımı iyi bir şekilde tamamlar.

Yineleme ızgarası

Bu benzersiz özellik, herhangi bir Adobe Experience Design incelemesi için bir odak noktası olarak da çok kullanışlıdır. Tek bir nesnenin veya nesne grubunun istediğiniz sayıda kopyasını oluşturmanıza olanak tanır. Yinelenen bir ızgara oluşturduğunuzda, onu ölçeklendirmek yinelenenler oluşturur ve bunun tersi de geçerlidir.

Birlikte düzenleme

Adobe XD\’de çerçevelemeyi bitirdiğinizde, sonucu bir bulut belgesi olarak kaydedebilir ve diğer tasarımcıları e-posta yoluyla sizinle işbirliği yapmaya davet edebilirsiniz. Bir belgenin eski sürümleri, sınırsız depolama için işaretlemediğiniz sürece silinmeden önce 30 gün boyunca saklanır. XD, aynı anda sizinle kimin çalıştığını görebilmeniz için her düzenleyiciye renkler ve avatarlar atar.

İşbirliği

Bir URL oluşturabilir ve bunu Adobe XD Share modunda incelenmek üzere müşterilerle ve diğer proje üyeleriyle paylaşabilirsiniz. Bir başka harika işbirliği özelliği de, XD\’nin Microsoft Teams ve Slack gibi uygulamaları entegre etmenize izin vermesidir. Bu şekilde, iş arkadaşlarınızın mesajınızı hemen görebilmesi için mesaj genel bakışlarınıza küçük resimler ve kısa proje açıklamaları ekleyebilirsiniz.

Diğer Uygulamalarla Entegrasyon

Diğer Adobe yazılımlarıyla yapılan projeleri entegre etmenize izin vermeseydi Adobe uygulaması olmazdı. Özellikle XD, Photoshop ve Illustrator projelerini içe aktarmanıza ve bunların tüm nesnelerini ve katmanlarını kaydetmenize olanak tanır. Bu şekilde web tasarım ilkelerini takip edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.