1. Anasayfa
  2. Teknoloji

DSL ve ADSL Arasındaki Fark Nedir?

DSL ve ADSL Arasındaki Fark Nedir?
0

DSL ve ADSL Arasındaki Farklar Nedir

DSL ve ADSL Arasındaki Fark Nedir ?” Dijital Abone Hattı ( DSL ), bakır kablo üzerinden sağlanan hizmetleri kategorize eden genel bir terimdir . DSL aboneleri, DSL paketiyle birlikte verilen yüksek hızlı İnternet hizmeti ve diğer hizmetleri alabilir. Bir servis sağlayıcı veya ISS , Asimetrik Dijital Abone Hattı ( ADSL ) sunduğunda, müşteri her iki yönde de aynı hızda olması garanti edilmeyen bir servis alacaktır.

Örneğin, birçok ISS, İnternet hizmetlerini bir indirme ve yükleme hızı, 1Mbps indirme ve 256Kbps yükleme (veya benzer bir şey) ile duyurur. İlan edilen bu hızlar her iki yönde de nadiren aynıdır. ADSL’nin çalışma şekli bu olabilir, ISS’nin abonelere sunduğu yükleme ve indirme hızları farklıdır ve bu şekilde belirtilmiştir.

  • ADSL, yükleme hızlarından önemli ölçüde daha hızlı indirme hızlarına sahiptir.

DSL daha geneldir ve yükleme ve indirme hızlarının farklı olduğu ADSL’den karşıya yükleme ve indirme hızlarının aynı olduğu simetrik dijital abone hattına ( SDSL ) kadar her türlü Dijital Abone Hattı hizmetini ifade eder . Servis sağlayıcılar, ISS’nin indirme, yükleme veya her ikisi için daha fazla bant genişliği için daha yüksek ücretler almasına olanak tanıyan kademeli fiyatlandırma dahil olmak üzere ADSL tarzı teknolojilerin yeni yöntemlerini sunuyor . ADSL, abonelerin yüksek hızlı veri ağlarına bağlanmasına izin vermek için satılan özel bir hizmet türüdür. Konut erişimi için satılan DSL hizmetlerinin çoğu ADSL’dir.

DSL, türü ne olursa olsun, kendisinden önceki telefon hatlarında kullanılan çevirmeli bağlantı teknolojisine göre bazı büyük avantajlara sahiptir. DSL’in en büyük veya en çok görülen yararı, İnternete bağlıyken telefonla arama yapmak veya arama almak için kullanılabilmesidir. Geleneksel çevirmeli bağlantı hizmetinde, ikinci bir telefon hattı kullanılmadan bu mümkün değildi. DSL bunu, bağlı telefonların olduğu bir konumda telefon jaklarına bir filtre ekleyerek gerçekleştirir . 4Khz altındaki teldeki sinyaller ses sinyalleri olarak kabul edilir ve 4Khz’nin üzerindeki her şey bir veri sinyali olarak kabul edilir, filtre bu sinyallerin asla kesişmemesini sağlamaya yardımcı olur.

DSL’in bir dezavantajı yakınlık sorunudur. Bir abone telefon şirketinin merkez ofisine (CO) ne kadar yakın yaşarsa, DSL (ADSL veya diğer) bağlantısı o kadar hızlı olacaktır. CO’dan daha uzakta yaşayan, ancak yine de DSL hizmetinin yakınında yaşayan abonelerin (telefon şirketi tarafından belirlendiği şekilde) İnternet bağlantısı daha yavaş olacaktır. DSL hizmeti için önceden belirlenmiş sınırların dışında yaşayan kişiler DSL için uygun olmayacak ve diğer yüksek hızlı erişim yöntemlerine ihtiyaç duyulacaktır.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 1
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.