1. Anasayfa
  2. Tarih

Elçilik Nedir?

Elçilik Nedir?
0

Elçilik Hangi Görevler İle Yükümlüdür

Dış ilişkiler açısından, bir büyükelçilik hem kalıcı bir diplomatik misyona hem de bu misyonun içinde bulunduğu binaya atıfta bulunabilir. Büyükelçilikler, ziyaret eden ve ev sahibi ülke arasında bir temas noktası olarak hizmet ettikleri için dış ilişkilerin önemli bir parçasıdır. Ülkeler, büyükelçilik aracılığıyla ticaret tarifelerinden siyasi gerilimlere kadar çeşitli sorunlara tırmanmadan önce çözüm bulabilirler. Tipik olarak, bir büyükelçiliğe, ziyaret eden ulusun yabancı servisinin temsilcileri görev yapar ve personel konutları, ofisler ve kamusal işlevler için alanlar içeren kalıcı bir yapıda bulunur.

Elçilikte Hangi Personeller Bulunur

Bir elçilikte idari destek personeli ile birlikte üç temel personel türü bulunabilir. Konsolosluk memurları, vize vermek ve yurtdışındayken yolcular için ortaya çıkan sorunları ele almak gibi konularla ilgilenir. Siyasi görevliler , ev sahibi ülkedeki siyasi iklimi takip etmekten ve kendi hükümetine raporlar yayınlamaktan sorumludur . Ekonomi görevlileri, vergiler, tarifeler ve patent müzakereleri konusundaki anlaşmazlıklar gibi ekonomik müzakereleri yönetir. Büyükelçiliğin personeline birlikte bir büyükelçi başkanlık ediyor .

elçilik binası

Elçiliğin Görevleri ve Amacı Nelerdir

Büyükelçi tipik olarak atanmış bir siyasi figürdür. Büyükelçilerin çoğu dış hizmet eğitimi alır ve görevlendirilmeden önce hükümetlerinin sorumlu temsilcileri olarak hareket etmelerini sağlamak için ek eğitim alırlar. Dış hizmet üyelerine ek olarak, büyükelçilikler genellikle diğer kurumlardan personel kullanır. Diğer kurumların personeli, elçiliğe ek bilgi veya destek sağlayabilir. Örneğin, ulusal büyükelçiliklerin çoğu ordu temsilcileri tarafından korunmaktadır. Ev sahibi ülkeden sınırlı sayıda büyükelçilik personeli de gelebilir.

Büyükelçiliği oluşturan diplomatlar veya elçiler, siyasi müzakereci statüleri nedeniyle özel ayrıcalıklara sahiptir. Örneğin çoğu ülke, ziyaret eden ülkelerden diplomatlara saldırmaz. Bu ayrıcalıklar aynı zamanda, genellikle sınır ötesi olarak tanınan büyükelçiliklere de genişletilir , yani ev sahibi ülke özel olarak davet edilmeden elçilik binasına giremez. Pek çok mülteci, bir elçiliğin ev sahibi ülkede zulüm ve kovuşturmadan kaçmak için bundan yararlanır.

Bir elçilikte çalışmak için, çalışanlar genellikle geçmiş kontrollerinden geçmeli ve kapsamlı eğitim almalıdır. Diplomatlar kendi memleketlerinin yaşayan temsilcileri olduklarından, elçilik personelinin lekesiz karakterleri ve tavırları gereklidir. Tipik olarak, bir diplomat , yerel toplumda bağlantılar kurmasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin zenginleşmesine katkıda bulunmasını sağlamak için birkaç yıllık bir süre için görevlendirilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

Merhaba, Malatya/yeşilyurt doğumluyum. Tekstil Teknoloji Teknisyenliği alanında önlisans yaptım ve şuan özel bir sektörde mesleğimi icra etmekteyim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.