1. Anasayfa
  2. Webmaster

SEO Nedir?

SEO Nedir?
SEO Nedir?
0

SEO Nedir?

SEO, web sitenizi belirli anahtar kelimeler için arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde iyileştirme sürecidir. İnsanlar genellikle Google’da görünürlüğe odaklanır, ancak Bing de vardır.

Amacı, kullanıcıların reklamlar için doğrudan ödeme yapmadan sitenizi ziyaret etmelerini sağlamaktır. Kısaltmaları gerçekten seven bir pazarlama alanıdır:

  • SERP – Arama Motoru Sonuçları Sayfası
  • CTR – Tıklama
  • CTA – Harekete Geçirici Mesaj
  • CRO – Dönüşüm Optimizasyonu
  • UX – Kullanıcı Deneyimi

 

Neden SEO İle İlgilenmelisiniz

Google’da ilk sayfada yer alan web sitelerinin en fazla tıklamayı aldığını gösteriyor. Google’da, bir web sitesinin tıklama oranı (TO), sayfadaki sıralaması ne kadar düşükse sürekli olarak düşüyordu.

SEO’yu doğru yaparsanız (birazdan göreceğiz), organik trafik zamanla artabilir, ücretli reklamcılık ise sürekli finansman gerektirir.

Arama motorlarının tüm web sitesi trafiğinin %93’ünü oluşturduğu düşünülürse, bu web siteniz için çok fazla potansiyel trafik demektir.

Google her geçen gün daha akıllı ve daha gelişmiş hale geliyor. Ama yine de yardıma ihtiyacı var.

SEO’yu anlamak ve web sitenizi optimize etmek, arama motorlarına istedikleri sonuçları almaları için ihtiyaç duydukları bilgileri vermenize yardımcı olabilir.

 

SEO Amaç Nedir?

SEO sürekli değişiyor. Arama motorları geliştikçe ve algoritmalar değiştikçe bazı taktikler çalışmayı bırakır ve yenileri ortaya çıkar.

Ancak bir şey kalır: SEO, uzun vadeli trafiğin en iyi kaynaklarından biridir. Zor bir iş olabilir ve bir gecede büyük kazançlar göremeyebilirsiniz ama bu bir yatırımdır.

SEO bir maratondur, kısa mesafe koşusu değil. Bazı ön çalışmalar, daha sonra organik trafikte karşılığını verebilir.

Ücretli reklam, sosyal medya ve diğer ücretli kanallar web sitenize trafik getirebilir, ödemeyi bıraktığınız anda trafik durur. SEO ise sürekli bir trafik kaynağı olabilir.

 

Arama Motorunun Temelleri

Arama motorları bilgi bulmak ve yanıtlar sağlamak için tasarlanmıştır.
Aramaya nasıl yaklaştığına gelince, kullanıcılar için en alakalı bilgileri bulmak üzere milyonlarca web sayfasına bakar.

Arama Motoru Optimizasyonu Hakkında Nasıl Düşünülür

Google’ın kullanıcı sorgularına en iyi yanıtları vermek istediğini bildiğimiz için, arama motoru optimizasyonu ile uğraşırken üç kuralı aklımızda tutabiliriz:

  • Google, insanların sorularını yanıtlamak içindir.
  • Google SEO uzmanlarından fazlasını biliyor.
  • Google, sıralama hileleri değil cevaplar istiyor.

Yatırım sitenizi almak için ne yapmanız gerekiyor?
soruları internetteki herkesten daha iyi yanıtlar. İşleri fazla karmaşık hale getirmemeye çalışın. Ayrıca sık sık kısa vadeli taktiklerle Google’ı kandırmaya çalışmayın.

 

Yeni Başlayanlar İçin SEO

Umarım artık SEO’nun o kadar da karmaşık olmadığını görmeye başlamışsınızdır.
Aslında oldukça basit. En azından temel bilgiler orada.

Bazı SEO temellerini öğrenmek, sitenizin sıralamasında BÜYÜK bir fark yaratabilir. Sonuçta, web sitelerini yöneten çoğu kişi SEO uzmanı değildir.

Birkaç şeyi doğru yaparsanız, Google’ın size anında trafik gönderme yolunda olacaksınız.

  1. Arama motoru dostu bir içerik yönetim sistemi kullanın (WordPress gibi)
    Öncelikle, siteniz Google tarafından indekslenemiyorsa, indekslenmeyecek veya sıralanmayacaktır.

Bu tam olarak ne anlama geliyor?

Google, web sitelerinde arama yapmak, içeriklerini dizine eklemek ve sıralamak için otomatik tarayıcılar (veya botlar) kullanır. Bu nedenle, sitenize bu tarayıcılar tarafından erişilemiyorsa, siteniz dizine giremeyecektir.

Web siteniz dizine eklenmiyorsa bu, Google’ın web sitenizi sıralamaya almayacağı anlamına gelir. Ve Google’ın sitenizi dizine eklemesini istiyorsanız (ve neden olmasın), baştan ayarlamanız gereken birkaç şey var.

Girin: Teknik SEO.

Bunun sizi ertelemesine izin verme. Teknik SEO, web sitenizin düzgün bir şekilde yüklendiğinden ve Google tarafından görünür olduğundan emin olmakla ilgilidir. Teknik gereksinimler değişir, ancak sitenizi Google’ın tarayıcıları için erişilebilir tutma ihtiyacı devam eder.

WordPress’i bir içerik yönetim sistemi olarak kullanmak, kendinize arama motoru dostu bir web sitesi oluşturmaya başlamak gibidir. Ağır işi sizin yerinize yapan bazı SEO eklentileri var, bu yüzden iflas etme konusunda endişelenmenize gerek yok.

Bu Yazıya Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _ok_oldum
    Şok Oldum
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    k_zg_n_m
    Kızgınım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.